Ta juhc’a je – vsaj toliko, kot je enostavna za pripravo – enostavno božanska!  Pripravljam jo že nekaj let in res me prav vsakič spravi v dobro voljo! 🙂 S svojo toplo oranžno obarva še tako siv jesenski dan. S svojo kremno strukturo in slano-sladkastim okusom pa te poboža od znotraj in nahrani tvojo dušo. Res je, da mi lupljenje in rezanje buče na kocke diši malo manj, ampak … lahko si iznajdljivejša od mene in določiš, da je to moški del projekta! 😉 Vsekakor se ne bo več branil pomagati, ko jo bo prvič poskusil. 😉 Pri nas jo vsi trije obožujemo! Poskusite jo še vi in mi ne pozabite javiti, kako se vam dopade! 🙂

Pripravi si:

– čebulo
– hokaido bučo (600 g)
– vodo (1 L)
– sladko smetano (0,5 dL)
– maslo (1 žlica)
– bučna semena (1 pest)
– lovorjev list (1-2)
– mleto kumino (1 ščepec)
– rdečo mleto papriko (1 žlica)
– sol, poper
– olje za pečenje (2 žlici)
– bučno olje (malo za pokapljat)

Da ne boš rekla, da ti prodajam buče … zavihaj rokava, zaveži predpasnik in … nož in bučo v roke! 😉

1. Olupi bučo, ji odstrani semena in jo nareži na kocke. Stehtaj bučne kocke in po potrebi prilagodi ostale količine.

2. Olupi in nasekljaj čebulo in česen.

3. Segrej 2 žlici olja za pečenje in prepraži čebulo. Ko se razpusti, za nekaj minut dodaj česen

praženje čebule in česna

… nato pa še bučo v kosih. Praži nekaj minut, da se malo zapeče.

praženje buče

4. Dodaj lovorjev list, mleto papriko in premešaj.

priprava bučne juhe

5. Prilij vodo. Posoli, poporaj, dodaj mleto kumino in skuhaj bučo do mehkega.

kuhanje bučne juhe

6. Juho odstavi. Odstrani lovorjev list, dodaj sladko smetano

kremna bučna juha

… in bučo zmečkaj s paličnim mešalnikom.

mečkanje buče v juhi

7. V ločeni kozici segrej maslo, potem pa zapeči bučna semena in jih malo posoli.

praženje bučnih semen

8. Juho prelij v krožnike, potem pa v vsakega dodaj nekaj bučnih semen in pokapljaj z bučnim oljem.

kremna bučna juha z bučnim oljem

9. Bon appétit! 😉

najboljša enostavna kremna bučna juha

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Košarica
Scroll to Top